Vintage kleding

8 tips voor als je op pad gaat om vintage kleding te shoppen

1. Shop veel

Er is ontzettend veel aanbod van vintage kleding, dus neem niet te snel genoege met de eerste de beste jurk die je ziet. Shop veel en neem ruim de tijd voordat je aankopen doet. Ga naar veel verschillende winkels op verschillende plekken en verschillende dagen. Daarnaast is vintage kleding vaak redelijk goedkoop, dus probeer veel verschillende dingen en neem gewoon wat mee! 

2. Bedenk van tevoren wat je gaat kopen

Door van tevoren al met jezelf af te spreken dat je alleen een mooie jurk nodig hebt, zul je ook wat meer dingen laten liggen. Je wilt natuurlijk niet dat al je salaris meteen opgaat aan vintage kleding, dus ook al is veel shoppen goed en leuk, durf ook wat dingen te laten liggen. Het scheelt je weer wat geld en keuzestress als je van tevoren al bepaalt wat je nodig hebt en gaat kopen.

3. Probeer verschillende maten

Oude vintage kledingmaten kloppen vaak niet meer in vergelijking met de kledingmaten die we nu gewend zijn. Wat in de jaren ‘60 een maatje 42 was, zou nu meer rond maatje 36 zitten. Probeer dus maten die normaal gesproken te groot voor je zijn, wellicht passen ze precies. Daarnaast is vintage kleding vaak ook super leuk oversized, dus geef dat ook een kans!

4. Voor de vrouwen: ga naar de mannenafdeling

Een leuke tip voor vrouwen, want vaak ligt er bij de mannenafdeling ook een mooie trui of een gave blouse die ook jou hartstikke leuk kan staan! Wees dus niet bang en probeer wat aan.

5. Voorkom miskopen en ga voor de klassiekers

Als je bang bent dat je een vintage kledingstuk gaat kopen die bij nader inzien voor altijd in je kast blijft hangen, dan is dit de tip voor jou. Om miskopen te verkopen kun je het beste blijven bij wat je kent: klassiekers. Denk maar aan een little black dress of een simpele witte blouse. Deze zullen altijd in de mode blijven en het verkleint de kans dat je achteraf spijt hebt van je aankoop.

6. Doe het rustig aan

Vintage kledingwinkels staan vaak bomvol met spullen. Vintage kleding shoppen moet je dan ook rustig aan doen. Er zullen vaak veel slechte spullen tussen liggen, dus neem de tijd om goed door de kleding heen te werken.

7. Voor online shoppers: gebruik specifieke zoektermen

Het online vintage kleding aanbod is zo groot dat het soms overweldigend is! In een winkel loop je fysiek langs de kledingrekken, maar online kun je soms het gevoel hebben dat je niet meer weet wat je moet doen. Type dus duidelijk in wat je zoekt. Kies in plaats van ‘vintage jurk’ voor bijvoorbeeld ‘vintage bloemenjurk’. 

8. Vergeet de accessoires niet!

Met unieke vintage accessoires en vintage sieraden kun je je hele kledingkast doen veranderen. Zo kan een groot paar statement oorbellen een simpele outfit omtoveren naar een perfecte feestoutfit. Vergeet dus geen mooie accessoires te shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *