Uncategorized

Wat trek je aan?

Hoor jij bij de mensen die elke ochtend voor de kast staan te zoeken naar de perfecte outfit om die dag weer te dragen? Wordt het warm weer en is het tijd voor een jurk, of moet je juist veel op de fiets en komt de temperatuur maar net boven nul uit? Ga je voor comfortabel of ga je juist voor de perfecte uitstraling ook al zitten die kleren misschien wat minder prettig? Zoveel keuzes om te maken en dat terwijl je eigenlijk nog maar net je ogen hebt geopend. Nog geen tijd gehad voor koffie en om echt wakker te worden, maar wel al tijd voor een keuze waar je de rest van de dag aan vast zit.

Kleding van de baas
Toch is dit niet voor iedereen een dagelijkse uitdaging. Er zijn namelijk nog steeds bedrijven die werken met vaste werkkleding. Een outfit waarop ze zelf het logo hebben laten bedrukken, zodat voor iedereen duidelijk is voor welk bedrijf je aan het werk bent. Wel zo makkelijk, want je hoeft zelden echt na te denken wat je aan gaat doen. De enige keuze die je mogelijk hebt is of je een shirt met korte mouwen aan gaat doen of toch een trui met lange mouwen. Hoewel niet eens elk bedrijf die keuze optie geeft. De meeste medewerkers in het ziekenhuis zijn namelijk verplicht om altijd met korte mouwen te werken. Waar medewerkers in de bouw juist weer standaard met een lange broek werken uit veiligheidsoverwegingen. 

Eigen werkkleding kopen

Dan zijn er ook nog de bazen die wel de kosten voor je werkkleding vergoeden, omdat zij zelf eisen stellen aan de kleding die je draagt, maar die de kleding zelf niet voor je verzorgen. Je zult dan zelf moeten gaan shoppen om kleding te vinden die aan de eisen van je baas voldoen. Bijvoorbeeld Snickers workwear als je stevige en betrouwbare spullen zoekt. Een goede werkbroek heeft niet alleen voldoende zakken om allerlei spulletjes in te kunnen bewaren, maar is ook nog eens flexibel en comfortabel genoeg zodat je er makkelijk mee kunt bukken en mee op je knieën kunt zitten. Schoenen zijn weer een ander verhaal. Zeker als je echte veiligheidsschoenen moet dragen. Flexibiliteit is dan veruit minder belangrijk dan een enorm stevige neus. Mocht er per ongeluk iets zwaars of scherps op je tenen vallen, dan moet de schoen ervoor zorgen dat je tenen goed beschermd worden. Het is toch fijner om zeker te zijn dat je niets aan je tenen krijgt dan dat je op je hurken kunt zitten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *